Dimljeni kotlet šarana – duboko zamrznut – riba bez glave, dimljena na hladom dimu, vakumirana i smrznuta. Potrebna termička obrada.
Dimljeni kotlet šarana se dimi u pušnici na hladnom dimu bukovog drveta.
Lokacije ribnjaka i način uzgajanja obezbeđuju optimalne ekološke uslove za uzgoj zdrave ribe.
Prilikom obrade i pakovanja proizvoda poštuju se svi zakonski propisi i standard HACCP za koji imamo sertifikat.
Ukusno meso šarana je meko, kremasto, čvrste strukture, a takođe je veoma sočno i ukusno. Što je riba veća, meso je mekše i masnije. Smatra se da su najukusniji šarani krajem leta i jeseni, kada ova riba već ima dosta masti za zimske mesece. Najbolje se sprema u potpunosti svež šaran u obliku kotleta (šnicli), a najbolji su oni od šarana težine do 1.5 kg. Šaran je dosta masna i hranljiva riba, a količina masti u njemu zavisi od uslova i mesta gde je riba rasla. Meso šarana spada u grupu najkvalitetnijih životnih namirnica. Kalorijska vrednost je mala, lako se vari i brzo apsorbuje. Bogat je izvor minerala, kao i vitamina grupe A, D, B, koji važe za prirodne antioksidanse.
Pored ovog proizvoda Seosko blago vam nudi i dimljenu pastrmku.
Sandra –
Odličan! Vrlo se brzo priprema, sjajan ukus!