Kore za pitu i gibanicu – tanke, bez konzervansa i aditiva
Kod izrade ovih kora koristi se pšenično brašno T-500. Kore za pitu i gibanicu su proizvod dobijen tradicionalnim načinom proizvodnje, što im daje poseban ukus i kvalitet za lako upijanje nadeva. Osim gibanice, moguće je praviti i druge pite sa željenim nadevima.
Recept za gibanicu:
- 1/2kg kora za gibanicu
- 4 jaja
- 1/2kg sira
- 1 čaša jogurta
- 1dl kisele vode
- 1dl ulja
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašičica soli ili manje, ako je slan sir
- Ulje za podmazivanje pleha
Sve sastojke za fil sjediniti pa ređati po dve kore pa fil. Peći na 200C dok ne porumeni.
Pored tankih kora Seosko blago vam nudi i kore od heljdinog brašna.
Recenzije
Još nema komentara.