Domaći rezanac sa heljdom – jufka sa heljdom 200gr
Proizvod je dobijen rezanjem heljdinih kora, namenski proizvedenih za rezanac. Jufka rezanac se može pripremati kao slano jelo i kao dodatak jelima, sam, ili u kombinaciji sa seljačkim korama. Koristi se i kao zamena za kore. Pakovanja su od 200 g. a rok upotrebe je 12 meseci. Rezanci su idealni za pripremanje posne hrane.
Sastojci:
Pšenično brašno Tip-400, integralno heljdino brašno min 30%, voda, so.
Stepen vlage do 13,5%. Stepen kiselosti do 3,5%.
Jedan od načina spremanja: Domaći rezanac sa heljdom staviti u suvu tepsiju, poprskati uljem i staviti u rernu da porumeni. Prokuvati dve čaše vode i jednu čašu mleka i malo soli. Preliti rezanac, po želji dodati sir i kajmak. Sve to vratiti u rernu da se zapeče.
Pored klasičnog rezanca Seosko blago vam nudi i rezanac classic.
Recenzije
Još nema komentara.