Domaća posna štrudla sa makom
Štrudle su važile za specijalitet habzburškog dvora. Reč vodi poreklo od nemački reči Strudel, a koja u označava vrtlog.
Ovaj kolač od kvasnog testa lako se odomaćio u našim krajevima. Naročito je popularna štrudla makovnjača. U kućama širom Vojvodine decenijama već nedeljni ručak uglavnom se završava kolačima od kiselog testa. Domaća štrudla sa makom nalazi se na vrhu liste poslastica koje domaćice u ovom delu Srbije najradije spremaju.
Seme maka je izuzetno bogato nezasićenim masnim kiselinama, posebno oleinskom i linolnom. Omega 6 masne kiseline mogu da pomognu kod mnogih problematičnih stanja, a mak sadrži i omega 3 masne kiseline, koje podižu imunitet i čuvaju organizam od bolesti.
Pored ovog proizvoda Seosko blago vam nudi i štrudlu sa orasima.
Recenzije
Još nema komentara.