Livadski med 0.5kg- velika zlatna medalja Novosadskog sajma za vrhunski kvalitet meda
Domaći livadski med 0.5kg je dobitnik više zlatnih medalja za vrhunski kvalitet meda. Preventiva za mnoga oboljenja, pogodan za srčane bolesnike. Seosko blago vam nudi livadski med koji se koristi kao preventiva za mnoga oboljenja. Pogodan je za srčane bolesnike, bolesti mokraćnih puteva, ginekološka oboljenja, avimatinoze. Normalizuje sastav krvi i reguliše krvnu sliku. Analizom repubičke inspekcije u Veterinarskom institutu u Kraljevu naš med na osnovu dva parametra koja pokazuju kvalitet meda: dijastaza i hidroksimetilfurfurala (HMF), se svrstava u najbolje medove u Srbiji.
NAČIN PRIMENE MEDA
UNUTRAŠNJA PRIMENA – livadski med 0.5kg se uzima u kašičici sa zadrškom u usnoj duplji ili u vidu rastvora u toplom: mleku, čaju, soku ili kiseloj vodi. Optimalna količina za odrasle je od 50 do 100 grama dnevno, a za decu upola manje tri puta dnevno pre jela, a za one koje muči kiselina nakon jela.
SPOLJNA PRIMENA je kod rana, ekcema, opekotina i dr.
DEJSTVO MEDA
- Povećava imunološke zaštitne snage organizma
- Poseduje antibakterijsko, antiprotozoično i antimikotično (protivgljivično) dejstvo
- Poseduje protivupalno dejstvo
- Hiposenzibilitivno (antialergijsko) dejstvo
- Hemopoetično dejstvo (formiranje krvi)
- Ekspektorantno dejstvo (izbacivanje sluzi iz pluća)
- Regenerativno dejstvo (obnavlja oštećene ćelije i tkivo)
- Kardiotonično dejstvo (stimuliše srce)
- Uklanja bol
- Neurotično dejstvo
- Tonozirajuće dejstvo (prirodni doping)
- Uklanja zatvor (upotrebom u mlakom čaju, mleku, soku)
- Detoksikant (protivotrov – najbolje sa mlekom)
KONTRAINDIKACIJE I MERE OPREZA
U slučaju povećanja osetljivosti prema medu, u slučaju alergijskih reakcija obratiti se lekaru i propisuje se lečenje C vitaminom, kalcijumom i sl.
NAČIN DEKRISTALIZACIJE
Dekristalizacija meda obavlja se na temperaturi od 37,8OC u roku od 60 sati, tako da potrošači sem pčelara ne vrše dekristalizaciju meda jer će lošom dekristalizacijom med izgubiti mnoga važna svojstva. Najbolje je med konzumirati kristalisan.
ROK UPOTREBE je neograničen pri pravilnom skladištenju ali ga je najbolje iskoristiti u roku od 2 godine.
Pored livadskog meda u ponudi možete naći i druge vrste medova kao što je bagremov, suncokretov, brdsko-planinski, lipov i šumski med.
Recenzije
Još nema komentara.