Domaća ljuta cepkana paprika – ajvar od cepkane pečene paprike sa dodatkom belog luka iz okoline Jagodine– ručno pripremljen na tradicionalni način
Sastav: Paprika, ulje, so, šećer, crveni paradajz, beli luk
Domaća ljuta cepkana paprika je ručno rađen proizvod od čiste pečene paprike bez aditiva. Paprika se peče na smederevcu, ručno se ljušti, cedi se preko noći, pa se cepka na krpnije delove. Posle cepkanja paprika se upržava na ulju na smederevcu na laganoj vatri uz neprekidno mešanje. Dodaje se so, šećer, paradajz i beli luk da bi se dobio savršen ukus. Kada je ajvar gotov pakuje se u tegle i pasterizuje se. Po otvaranju tegle čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 7 dana.
Pored cepkane paprike Seosko blago vam nudi i blagi ajvar.
Recenzije
Još nema komentara.