Domaća slanina od mangulice, dimljena na bukovini u selu Progar u Sremu, savršene strukture, blagog ukusa, savršena za jelo i kuvanje.
Meso od mangulice je najkvalitetnije svinjsko meso koje može da se koristi u ljudskoj ishrani. Zbog načina uzgoja i načina ishrane, meso mangulice je dosta kvalitetnije od običnog svinjskog mesa. Slanina od mangulice je naročito pogodna za ljude koji imaju problem sa holesterolom. Ona smanjuje loš holesterol (LDL), a povećava dobar (HDL).
Domaća slanina od mangulice se dobija tako što se sveža slanina suvo soli, provodi u salamuri određeni period, pa se hladno dimi na dimu od bukovog drveta i na kraju se suši na promaji.
Slanina je pakovana u komadima od 250 do 350gr i cena na računu će zavisiti od izmerene gramaže.
Pored ovog proizvoda Seosko blago vam nudi i čvarke od mangulice.
Recenzije
Još nema komentara.