Halapenjo sa medom – Fatalni začini
Halapenjo papričice popularne su zahvaljujući svom ljutom ukusu koji je neizostavan deo mnogih jela i soseva. Svoj ljuti ukus papričice duguju posebnom sastojku koji se zove kapsaicin. Što više kapsaicina sadrži, tim je paprika ljuća.
Kapsaicin papričicama daje ne samo ljutinu, nego i posebna lekovita svojstva zbog kojih ih možemo svrstati među najzdravije namirnice sveta.
Magična ljutina čilija, koja uništava bakterije u potpunosti, deluje antiupalno, sprečava bol, podstiče zdravlje kardiovaskularnog sistema, jača imuni sistem, podstiče mršavljenje.
Ljute papričice se smatraju i moćnim afrodizijakom. Pomažu i kod oboljenja pluća, a pored svega, poslednja istraživanja pokazuju da ljuto može uništiti ćelije raka.
Halapenjo sa medom direktno utiče na pojačano lučenje serotonina, dopamina, oksitocina i endorfina, hormona zaduženih za naša lepa osećanja. Pored zadovoljstva koje je odlično poznato svima koji vole vatromet u ustima, ljuta paprika deluje protivupalno, ublažava bol i dobar je biljni lek protiv dispepsije.
Pored ovog proizvoda Seosko blago vam nudi i crveni škorpion sos.
Recenzije
Još nema komentara.